Какво трябва да имате предвид
при закупуването на камера за домашна охрана

Posted by System Administrator 27/11/2018 0 Comment(s)

 

 

 


 

 

Камера за сигурност или Камера за наблюдение?

Докато термините се използват почти винаги взаимозаменяемо, има малка разлика между камерите за сигурност и камерите за наблюдение. Разликата е дали камерата е пасивна или активна. Камерите за наблюдение са пасивни. Те наблюдават и / или записват всичко, което се случва в тяхното зрително поле. Камерите за сигурност са активни. Те предупреждават хората за неочаквани събития в своята зона на наблюдение. Например, ако камерата за наблюдение изпраща постоянно картина към монитор, който непрекъснато се гледа от охранител, тя по същество функционира като камера за сигурност. Въпреки това, повечето съвременни камери за сигурност имат способността да откриват движение и да изпращат сигнали до собствениците или до органите на реда чрез текст или имейли.

 

Защо искате да изградите система за видеонаблюдение?

Намирането на най-добрата камера за домашна сигурност се свежда до това дали отговаря на вашите специфични нужди.  Преди да разгледате спецификациите и характеристиките на различните камери за домашна охрана, отделете време, за да установите защо искате да изградите система за видеонаблюдение.

 

Вътрешна или външна камера?

Вътрешните и външните охранителни камери притежават различни характеристики. Например камерите на открито трябва да издържат на промените в температурата и да са достатъчно здрави, за да устоят на дъжд и други въздействия .Вътрешните камери за сигурност не е нужно да бъдат водоустойчиви, като тези, които инсталирате навън, но трябва да бъдат ненатрапчиви.

За двата типа камери за сигурност трябва да помислите как ще се захранват и помислете за близостта на източник на захранване, освен ако не се захранват с акумулатор плюс соларен панел.

 

Колко площ трябва да покриете?

Камерите за сигурност притежават различно поле на видимост, от което зависи каква част от вашия дом или двор ще виждате. Това оказва голямо влияние върху вида и броя на камерите за сигурност, които са нужни, за  да осигурите пълно покритие. Друга особеност, която може да ви помогне да покриете по-голяма площ, е възможността за движване и накланяне на камерата за сигурност(PTZ камери).

 

Ами осветлението?

Осветлението е друг много важен фактор. Ето защо се нуждаете от камера за домашна охрана, която да заснема качествени изображения при различни условия на осветлиние. Това е особено важно при идентифициране на лица и номера на автомобили.

Обърнете внимание на осветлението в района, където желаете да инсталирате камерите за сигурност. Потърсете функции като нощно виждане и прожектори, активирани от движение, особено за външни охранителни камери.

 

Имам ли достатъчно интернет трафик, за да поддържам камерата?

Камерите за домашно наблюдение, които изпращат поточно видео и изпращат сигнали чрез електронна поща и текст, могат да използват много трафик във вашата домашна мрежа. Колко мрежов трафик използва камерта Ви, зависи от много фактори. Някои от тях са разделителната способност на изображението и дали камерата Ви записва всичко или само клипове, задействани от движение или звук.

 

Друго съображение е броят на камерите във вашата система за наблюдение. Колкото повече устройства в мрежата, толкова повече данни ще използват. Ако имате ограничения върху използването на интернет, уверете се, че разбирате как камерите за сигурност могат да повлияят върху месечната ви сметка. Трябва също така да проверите дали маршрутизаторът ви може да обработва допълнителните устройства  - особено ако планирате да използвате безжични камери за сигурност.

 

 


 

 

Това са само част от факторите, който е нужно да вземете под внимание.

 

 

Ние сме винаги на Ваше разположение при нужда от консултация за проектирането на Вашата система за виденонаблюдение.

 

 

 

 

 

 

Loading...
Loading...